👉 Hva er forskjellen mellom WordPress Catoeries og Tags? Forklart

Slik endrer du standard tekstvalgfarge i WordPress

En av de første tingene å forvirre nye bloggere er den gamle "WordPress-kategorier vs WordPress-koder' spørsmål! Hva er forskjellen mellom de to? Hvordan bruker du dem? Og når skal du velge å bruke den ene over den andre?

For å finne ut, sjekk ut vår nyeste YouTube-videooverføring på vår nye kanal.

Ta en titt:

– (Merk: Videokreditter til Topher DeRosia – Skaperen av HeroPress)

Videoutskrift:

Hei! Dette er Topher med jaredritchey. I denne videoen skal vi se på forskjellen mellom WordPress-kategorier og -koder og når de skal brukes hver. Så la oss dykke rett inn. Vi er her på WordPress dashboard og til venstre er innleggene navigasjon og under er det kategorier og tagger. Nå er disse to grensesnittene virkelig for å administrere dine kategorier og koder i bulk, og vi kommer ikke til å se nærmere på dette i denne videoen. Vi kommer for det meste til å se på å bruke dem i ferd med å skrive et innlegg. Nå vil jeg at du skal tenke meg med at jeg har en reiseblogg og jeg sykler rundt om i verden, og i dag reiste vi inn i Bangkok Thailand. Så jeg skriver et fint stort langt innlegg, og nå vil jeg organisere det. Nå har kategorier og koder nøyaktig samme formål, og det er å hjelpe deg med å organisere innholdet ditt, men de gjør det på forskjellige måter. Jeg vil vise deg et par av de praktiske forskjellene mellom kategorier og koder. Kategorier er det som kalles hierarkisk, noe som betyr at de kan ha foreldre og barn der etikettene ikke kan. La meg vise deg hvordan det ser ut. Så jeg skal lage noen kategorier for kontinenter. Og vi stopper der fordi vi ikke trenger mer for dette innlegget. Nå er Thailand i Asia, så nå skal jeg lage en annen kategori for land, og jeg skal gi den en forelder for Asia. Og nå kan du se hierarkiet. Jeg har et kontinent i Asia og et land i Thailand. Nå kan du få det til barnebarn og sette i byer så jeg kunne sette i Bangkok. For min sykling reiser bloggen som egentlig bare fungerer hvis jeg tilbringer mer enn en natt i en by. Jeg kommer til å late som jeg ikke er, og det ville være dumt å lage en kategori for en by og har bare ett innlegg i det. Kategorier og koder er for å organisere grupper av innlegg, så hvis jeg sykler, kan det ta meg dager eller uker å komme gjennom Thailand, så jeg skal ha en rekke innlegg der. Nå med tagger kunne jeg gjøre det samme som det. Men som du kan se er de ikke hierarkiske, de er bare der. Men det ville fungere! Det ville fungere fint. I stedet er det jeg skal gjøre med, jeg skal merke dette med god mat, i motsetning til en annen by i Thailand hvor jeg ikke fant god mat, og jeg skal legge i flat dekk fordi det er noe som skjedde i denne byen. Nå, hvis jeg sykler hele veien rundt om i verden, skal jeg nok ha et flatt dekk mer enn en gang, og så med merket med flat dekk vil jeg kunne se gruppen med innlegg som involverer et flatt dekk. Jeg trenger ikke engang å nevne i mitt innlegg at jeg hadde et flatt dekk. Hvis det bare skjedde, kan jeg merke det med det, og du vil fortsatt kunne se det. Og så når du besøker det doble merket på forsiden av nettstedet mitt, ser du kanskje innlegg fra Thailand og Tyskland og Uruguay, fordi det var der jeg hadde flatt dekk. Og det samme med god mat. Så jeg skal publisere dette innlegget virkelig raskt. Og igjen har jeg ikke en reiseblogg jeg vil bare ha en og så jeg har egentlig bare dette innlegget. Men jeg kunne fortsatt besøke min kategori og tagg sider, så la oss gå til kategorier her, og du kan se de kategoriene jeg laget. Og jeg kan se Thailand-kategorisiden, og du kan se WordPress gjør denne fantastiske nettadressestrukturen; / kategori / Asia / Thailand og du kan se mine innlegg her. Nå er dette en arkivside, så det ville vise mange innlegg på denne siden hvis jeg hadde dem, men da kan du se at jeg også har tagger med flat dekk og god mat, og jeg kan klikke på flat dekk. Og det er / tag / flat-dekk. Nå sier denne nettadressestrukturen ikke noe om hvor jeg er eller hva jeg gjorde; det er bare flat dekk, så det er alle mine innlegg om flatdekk. Nå kan kategorier og koder gis forskjellige måter på forsiden av nettstedet basert på temaet. Jeg har en kategori widget her og det sier bare Asia, Thailand, Uncategorized og jeg har tags widget så vel som jeg kan legge til. og det gjør det som kalles en tag cloud. Nå er det kult om en taggsky, at jo oftere en tag brukes, jo større blir den i denne skyen, fysisk større, så jeg kan ende opp med en skrift som er som piksler hvis jeg bruker den taggen mye. Men som sagt, er det slik dette temaet gir en merkelogg som det kan gjøre på en annen måte i et annet tema. Så det jeg vil understreke her er at du bør bruke kategorier og koder på den måten som hjelper deg best å organisere innholdet ditt og ikke på måten de ser på forsiden av nettstedet. Den eneste advarselen til det er at det ser noe for deg, og du finner et tema som får dem til å se akkurat slik du vil ha det. Men det viktigste er å bruke dem ordentlig til å organisere og når du kommer rett ned til det, er det ikke en veldig stor forskjell mellom kategorier og koder, de er bare to forskjellige måter å organisere innholdet på. Og når du svarer på spørsmål som du skal bruke svaret, er det du er mest komfortabel med. Noen mennesker er virkelig komfortable med tagger, og noen mennesker er virkelig komfortable med kategorier. Så lenge du er konsekvent, spiller det ingen rolle hva du bruker. Så langt som SEO går, liker Google dem begge. Så se nøye på innholdet ditt og finne ut hvilken som passer best for innholdet ditt, og hvilken du er mest komfortabel med å bruke. Hvis du vil lære mer om WordPress sjekk ut jaredritchey.com.

Se flere videoer …

Alt å legge til? Enhver kategori vs tag tips?

Like this post? Please share to your friends:
Legg att eit svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: